11 September 2014

Transcendence (2014)



Transcendence, κυρίες και κύριοι.

Βαθμολογία: Νανο-τεχνολογική 

Μεγάλος και τρανός επιστήμων ο Dr. WillCaster (JohnnyDepp) ο οποίος κανείς δεν ξέρει με τι ασχολείται αλλά τσιμπάει κονδύλια και χορηγούς για την ‘έρευνα’ και καλά που κάνει σχετικά με τη τεχνητή νοημοσύνη.

Στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν 2-3 φίλοι (PaulBettany, MorganFreeman) και η γυναίκα του Caster (RebeccaHall) μέχρι που μπαίνουν όλοι τους στο στόχαστρο μιας οργάνωσης η οποία αγωνίζεται για να σταματήσουν τα πειράματα στα καημένα τα ζωάκια (κοινώς πειραματόζωα…) και να γυρίσουμε όλοι στη λίθινη εποχή εκεί που τα computers θα ήταν έπιπλα για να αναπαύεται το κωλαράκι μας.

Τώρα το πώς όλοι αυτοί της απελευθερωτικο-computero-interneto κατάστασης με αρχηγό την σάρα-μάρα-κουκουνάρα (KateMara) είναι hacker-άδες και παίζουν τα PCια στα δάχτυλα καλύτερα να μην το σχολιάσω.  

Για να μην τα πολυλογώ, ο Mr.Caster – μέσω της κυρίας του – κάνει πράξη το μεγάλο κόλπο και πηγαίνουν όλοι μαζί σε μια πόλη κάπου στη μέση του πουθενά (φαντάζομαι στο Αμέρικα έχει άπειρες τέτοιες πόλεις-βόθρους … ζητώ συγγνώμη από τους 17,5 κατοίκους του Brightwood) και συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα όλα από κει που μας διέκοψαν οι επαναστάτες αλλά τώρα με μεγαλύτερη πώρωση και φυσικά υπογείως.

Κοντά στις 2 ώρες το έργο και απαραίτητη κρίνεται η συνοδεία αναψυκτικού με λίγες θερμίδες και λίγη ζάχαρη. 

Εκπλήξεις: Λίγο από δω, λίγο από κει, η νανο-φάση είναι γενικά μια μεγάλη έκ-πληξη. Γιατρεύει τα πάντα, εκτός από το βήχα.

Ηθικό δίδαγμα: Όποιος τα βάζει με την τεχνολογία τον τρώνε οι κότες και οι ιοί.
Ηθικό δίδαγμα 2: Κανείς δεν ζει για πάντα, έστω και αν σε κάνουν upload.

Να τη δώ ? Τώρα με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Εγώ πάντως την είδα γιατί είναι προφητική...'ήρθε το τέλος!!!'.

Ατάκες / Memorabilia:
Upload me.
Can you prove you are self-aware ?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Who wants to live forever ?
Nano-τεχνολογίας το ανάγνωσμα.

Χρήσιμα links / Useful links:

No comments:

Post a Comment